Waarom is voorlezen toch zo belangrijk?

Dit bericht is geschreven door Patou Estourgie op 9 mei 2017

Voorlezen, het momentje van de dag waarop er even in alle rust met je dreumes in een boekje wordt gekeken. Het is leuk en daarbij ook erg gezellig.
Maar het is daarnaast ook nog eens heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Jonge kinderen leren namelijk enorm veel van het voorlezen.
Het is bijvoorbeeld heel goed voor de taalontwikkeling, ze leren nieuwe woordjes en goede zinnen te maken. Ook leren ze goed te luisteren en zich te concentreren.

Daarbij stimuleert het gezellige voorlezen ook nog eens de fantasie.

Bij verhaaltjes die op rijm zijn geschreven, oefen je met je kind hierdoor ook nog eens het rijmen wat dan weer een belangrijke voorwaarde is voor het leren lezen.
Als moeder van twee prachtige meiden heb ik altijd met veel liefde voorgelezen, kon daar echt naar uitkijken, samen op bed tussen de knuffels verdiept in een boek.

Ze zijn inmiddels bijna van de basisschool af maar toch wordt er af en toe nog voorgelezen, of we doen het om en om en dan word ik zelf voorgelezen…
Ook het verzinnen van verhaaltjes waar mijn dochters dan de hoofdrol in spelen doen we erg graag. Omdat ik daarnaast ook nog eens graag teken en schilder, kwam ik op het idee om zelf een prentenboekje te maken. Met een op rijm geschreven verhaaltje.

Zo werden Mannetje op de Maan en Papa Reus geboren. Ik ben er trots op, het zijn twee leuke prentenboekjes die uitnodigen om heerlijk uit te worden voorgelezen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone