Lezingen over autisme

Dit bericht is geschreven door besite op 24 januari 2015

Colette trekt het land weer in om lezingen te geven. Zij is een ware tolk voor mensen met autisme en vertaalt dit direct naar toepasbare handvatten. Zij put tijdens haar verhaal uit haar levenslange ervaring met deze doelgroep.

Geef me de 5 en pASSend onderwijs.

Het onomkeerbare in een win-win omzetten is de boodschap tijdens het enthousiaste verhaal van Colette de Bruin.


CASS heeft ASS en moeite met het leven van alle dag.

In rap tempo bespreekt Colette tal van problemen bij autisme én de oplossingen! Wil jij ook profiteren van een nieuwe kijk op dagelijkse problemen bij autisme en tal van praktische tips?

Voor meer informatie en tickets klik hier>>

Colette de Bruin
Is gedragsdeskundige autisme en werkzaam als trainer in de methodiek ‘Geef me de 5‘. Zij is zowel professional als ervaringsdeskundige Verder is ze ook werkzaam als ambulant begeleider in gezinnen waar sprake is van kinderen met autisme die al dan niet een verstandelijke handicap hebben.

Geef me de 5 methodiek
Geef me de 5 is een methodiek die antwoord geeft op de vraag: hoe om te gaan met CASS. Het denken en het gedrag van CASS zijn het gevolg van zijn gefragmenteerd waarnemen. Hierdoor ontbreekt samenhang voor CASS waardoor hij veel onduidelijkheid ervaart en onzeker wordt met paniek, angst en ongewenst gedrag als gevolg.

Materialen Geef me de 5

Geef me de 5 biedt praktische handvatten om ‘Duidelijk op de 5’ te zijn. Met behulp van de bekende puzzel van 5: WIE, WAT, HOE, WAAR en WANNEER kan, op iedere CASS afgestemd, duidelijkheid gecreëerd worden. Deze duidelijkheid wordt gegeneraliseerd om samenhang aan te brengen naar andere situaties en ondertiteld, om woorden te geven aan CASS zijn eigen ‘ik’, anderen en de omgeving. Indien wenselijk wordt ook de waarom uitgelegd om CASS meer inzicht te geven en zijn motivatie te bevorderen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone